Med vår unika injusteringsmodell kan vi snabbt skapa ett optimalt flöde för varje värmekälla i er fastighet, varesig den är anrik eller nybyggd. När vi är klara är er fastighet korrekt justerad, noga optimerad och tryggt digitaliserad. Det sparar ni pengar, tid och miljö på.

QSEC-metoden

Vi säkerställer bekvämlighet och besparingar med hjälp av en unik injusteringsmodell som vi kallar QSEC-metoden. Så här går det till:

 • Med hjälp av vårt egenutvecklade beräkningsprogram (Heat Control Calculating System) tar vi fram ett optimalt värmeflöde för varje värmekälla i er fastighet.
 • För att säkerställa det optimala värmeflödet installerar vi en icke-manipulerbar nippel i era radiatorer.
 • För att ni ska kunna hålla stenkoll på era värmekurvors utveckling installerar vi även trådlösa sensorer från vår samarbetspartner Nrlyze. Med denna digitalisering får ni tydlig överblick över era besparingar och total kontroll över er energiförbrukning.

En smart plattform för sänkta värmekostnader

Vi arbetar med Nrlyze. Det är en modern och användarvänlig plattform för datainsamling och analys som gör det enkelt att mäta och optimera inomhustemperaturen i BRF:er och andra fastigheter. Plattformen består av sensorer och AI-baserade algoritmer, vilka installeras i er fastighet, samt en tillhörande molntjänst och app.

När Nrlyze installeras så optimeras fastighetens värmesystem, vilket reducerar era värmekostnader. Så enkelt är det faktiskt. Därför känns det självklart att vi på QSEC samarbetar med just Nrlyze. Tillsammans kan vi säkerställa en trygg och smart energieffektivisering som förblir effektiv och enkel att hantera för BRF:er och fastighetsförvaltare.

Värmeinjustering – vad är det?

En värmeinjustering innebär att fastighetens hela energisystem beräknas för att fastställa rätt flöde till varje enskild radiator. Detta flöde balanseras sedan med hjälp av ventiler. Genom att optimera flödet i varje radiator och värmekälla får samtliga lägenheter och rum ett optimalt energiuttag. Det gör att uppvärmningskostnaderna minskas rejält. Med en balansering av värmesystemet uppnås inte bara en minskad energiförbrukning, utan även en förbättrad boendekomfort då fastighetens samtliga rum får en jämnare temperatur.

Serviceavtal för värmeinjustering

Värmeanläggningen är ofta en stor kostnad i fastigheter. Med QSECS värmeeffektivisering och serviceavtal kan ni enkelt sänka kostnaderna och hålla dem låga. Då slipper ni alla problem, all oro och allt driftansvar samtidigt som effektiviseringen garanterat förblir effektiv, lönsam och hållbar. Vi finns i Göteborg, Malmö och Stockholm, har lång erfarenhet av skräddarsydd energieffektivisering och är alltid nära till hands för bostadsrättsföreningar och fastighetsförvaltare. Läs mer om våra förmånliga serviceavtal.

Vad säger våra kunder?

Vi har fått äran att hjälpa många Bostadsrättsföreningar och fastighetsförvaltare genom åren, och här finner ni ett urval av våra referenser.

Vanliga frågor (FAQ)

När man gör en värmeinjustering så skapar man balans i fastighetens värmeflöde. Detta innebär två saker: 1. En minskad energiförbrukning, vilket sparar både pengar och miljö. 2. Fastighetens samtliga rum får en jämnare temperatur, vilket ökar boendekomforten.

Det beror lite på, då varje fastighet har sina unika förutsättningar. Men en sak är säker: en värmeinjustering är alltid en god investering som snabbt betalar av sig. Bland våra referenser kan du se hur våra kunder kunnat göra rejäla besparingar på olika sätt.

Syftet med en värmeinjustering är att optimera värmeflödet. En lyckad optimering är beroende av modern teknik och en icke manipulerbar lösning. Med vår patenterade lösning, QSEC-metoden, kan vi garantera detta. Läs mer här. 

Det är en unik injusteringsmodell där vi på QSEC kan säkerställa ett optimala värmeflöde. Detta genom att installera en icke manipulerbar nippel i era radiatorer, samtidigt som vi håller stenkoll på värmekurvornas utveckling via digitala och trådlösa sensorer. Läs mer om QSEC-metoden.

Med vår energioptimering får ni lägre kostnader och med vårt serviceavtal blir det enkelt att hålla dem låga. Samtidigt slipper ni all oro, allt ansvar och alla eventuella problem som rör driften. Läs mer om våra förmånliga serviceavtal.

Boka en kostnadsfri energikonsultation i dag!

  Patrik Thodberg

  Försäljningschef – från Skåne till Örebro
  031-348 30 11
  patrik.t@qsec.se