En obligatorisk ventilationskontroll (OVK) måste utföras var 3:e eller 6:e år. Som OVK-experter hjälper vi er från ventilationskontroll till säkerställande av uppfyllda krav. Dessutom är vi proffs på injustering och rensning av ventilation. Det innebär att:

  • Vi utför er OVK och ser till att den blir godkänd.
  • Ni får en sundare fastighet med lägre driftkostnad.

Så här går det till:

1. Vi hälsar på hos er.
Ni bokar en OVK och vi utför den. Alltid med en ärlig, erfaren och seriös bedömning.

2. Ni får svar direkt.
Vid godkänd OVK är allt som det ska, annars hjälper vi er med allt som krävs för att uppfylla kraven.

3. Vi injusterar er ventilation.
Er luftkvalitet ökar, vilket gynnar era boende. Era energikostnader sjunker, vilket gynnar er ekonomi.

Få kostnadsfri offert och svar på alla 
era frågor.

klicka här!

För en sundare fastighet med bättre ekonomi

Som ventilationsexperter garanterar vi rätt luftflöde i hela fastigheten, så att ni slipper oroa er för mögel och fuktskador. Dessutom säkerställer vi att ert ventilationssystem förblir välfungerande, samt sänker era driftkostnader genom att optimera er energiförbrukning. Med andra ord: vi hjälper er till minskad energiåtgång och ökad trivsel i fastigheten. Bra för plånboken och miljön.

Alltid ärlig och seriös bedömning

Ibland uppfyller inte ventilationssystemet kraven. Det kan bero på att det är obalanserat, för smutsigt eller har för låga luftflöden. Genom att injustera er ventilation ser vi till att ni både uppfyller kraven och sänker era driftkostnader. Och ibland kan köks- eller badrumsrenoveringar hos de boende sätta dyra käppar i hjulet för hela BRF:en. Även detta hjälper vi er med. Alltid med erfaren expertis, till ett tydligt och bra pris.

Varför behövs OVK?

OVK är, som namnet avslöjar, obligatoriskt. Därför gäller det att ta hjälp av en trygg, erfaren och prisvärd ventilationsexpert som ser till att er ventilationskontroll blir en bra investering i fastigheten. Vi på QSEC har lång erfarenhet av allt som rör ventilation. Från mätningar och injustering, till OVK och ombyggnation. Dessutom erbjuder vi löpande underhålls- och driftavtal med OVK.

Vanliga frågor (FAQ)

När man gör regelbundna injusteringar och kontroller säkerställer man rätt luftkvalitet och slipper därför oroa sig för fukt, mögel samt onödigt höga energikostnader. Med god ventilation förblir fastigheten frisk samtidigt som de boende mår bättre.

Under en obligatorisk ventilationskontroll (OVK) undersöker man så att fastighetens ventilationssystem fungerar som det ska och lever upp till de krav och föreskrifter som gällde när systemet togs i bruk. Genom injustering och OVK kan vi på QSEC garantera att ni får god och sund luftkvalitet i en energi- och kostnadseffektiv fastighet.

En OVK måste utföras var 3:e eller 6:e år. Vi på QSEC har lång erfarenhet inom allt som rör ventilation. Från mätningar och injustering, till OVK och ombyggnation. Kontakta oss, så ser vi snabbt till att ni får en sund inomhusmiljö i hela fastigheten, med ökad bekvämlighet och bestående besparingar.

Med vår energioptimering får ni lägre kostnader och med vårt serviceavtal blir det enkelt att hålla dem låga. Samtidigt slipper ni all oro, allt ansvar och alla eventuella problem som rör driften. Läs mer om våra förmånliga serviceavtal.

Få kostnadsfri offert och svar på alla frågor

    Andreas Unger
    Besiktningsman OVK
    E-postadress: andreas.unger@qsec.se
    Telefon: 0705-192215