Intervju med Gun Gabrielsson – ordförande på Brf Gunnesgärde.

”… jag kan med säkerhet säga att vi aldrig
haft sådan här värme i fastigheten.
Det blev väldigt lyckat.”

Så säger Gun, ordförande på Brf Gunnesgärde och kär kund till oss på QSEC. Vi har fått äran att hjälpa fastigheten med mycket genom åren, och en sak är säker: de boende på Brf Gunnesgärde behöver aldrig oroa sig för kalla lägenheter eller dålig inomhusluft. Här berättar Gun hur det gick till.

Vilken hjälp har ni fått av QSEC och varför?

Vi kände att vi ville ha en bättre inomhusmiljö och detta har QSEC hjälp oss med på flera sätt. Framförallt genom att värmeinjustera fastigheten och då byta ut alla gamla element till nya och moderna. Det var nämligen där skon klämde. Jag har bott här sedan 1978, varit med i styrelsen i över 40 år och kan med säkerhet säga att vi aldrig haft sådan här värme i fastigheten. Det blev väldigt lyckat.

Har ni fått annan hjälp med för att förbättra inomhusmiljön?

Ja, i slutet av 2022 gjorde QSEC även en OVK där vi inte fick godkänt. Då gav de oss tydliga råd för hur vi ska gå till väga för att säkerställa rätt ventilation och på så sätt uppfylla kraven. I dag är nästan alla våra lägenheter godkända, det är bara fyra eller fem kvar. Jag uppskattar verkligen att QSEC varit så engagerade. För oss är det viktigt att ha en fin inomhusmiljö, och då måste ju OVK:n godkännas. Vi vill ju ha allt som det ska vara.

 

Det kändes rätt från början.
Och när jag pratar med killarna på QSEC så kan jag säga
exakt vad jag tycker och tä
nker, utan konstigheter.
Det är raka rör, helt enkelt!”

 

Om vi backar bandet, hur började samarbetet med QSEC?

Det var säkert 10 år sedan vi kom i kontakt med varandra, och det var på fastighetsmässorna. De lyssnade på våra behov och föreslog att de kunde börja med att värmeinjustera ett av våra hus. Vi tog upp förslaget på nästa styrelsemöte och beslutade oss för att testa. Resultatet blev över förväntan och där skapades vårt samarbete, som bara har växt under åren. Det kändes rätt från början. Och när jag pratar med killarna på QSEC så kan jag säga exakt vad jag tycker och tänker, utan konstigheter. Det är raka rör, helt enkelt.

Vilka reaktioner har ni fått sedan värmeinjusteringen och ventilationsarbetet?

Det har varit positivt, tycker jag. Inget har sagt något negativt vad jag hört, och vår fastighetsskötare har inte blivit kontaktad med klagomål. Så, det måste ju ses som ett betyg på att allt verkar fungera som det ska.

Tack Gun! Vill du som läser detta veta mer om hur vi på QSEC kan hjälpa just dig och din fastighet? Läs mer om den unika QSEC-metoden och boka gärna en kostnadsfri förstudie. Då kan även alltid ringa oss på 010-452 06 00 eller skriva till oss, så svarar vi på alla dina energifrågor. Vi hörs!

Kontakta oss